Caracterul se antrenează!

Ne plac oamenii cu caracter puternic, dorim să avem un caracter puternic. Dar știm într-adevar ce este caracterul?

Unii inclină sa creadă că-ti formezi caracterul in primii  ani de viață, asa-zișii 7 ani de acasă, si gata, așa defilezi toată viața.

Nimic mai neadevărat. Trăsături de caracter pe care le aveai când erai mai tânar pot sa dispară si probabil că ai instalat prin repetiție altele, poate chiar opuse. Poate cănd erai mai tănar auto-disciplina era cea mai pregnantă caracteristică a ta, punctul tău forte, erai organizat, planificat, activ, determinat. Te uiți în spate și te minunezi cum reușeai sa faci atătea lucruri într-o singură zi: școală, studiu individual, sport, ieșiri cu prietenii, hobby-uri. Astăzi realizezi că nu mai faci nimic din ce îti propui si dorința nu mai este atăt de motivatoare ca să te și mobilizeze să acționezi. Mai mult, pe zi ce trece devii tot mai dezamăgit de tine pentru că amâni prin delasare, ești demotivat, te uiți în oglindă și nu-ți place ce vezi. Te resemnezi și-ți cânta în minte romanța “îmbătrânesc și-mi pare rău ”?!

Ce e diferit acum? Cum ai ajuns aici? Ce s-a schimbat?

Caracterul este de fapt rezultatul unor obiceiuri de gândire repetate la nesfârsit în orice situație sau conjunctură. Ești un om onest, natural, fără să te gândesti prea mult la asta, ești empatic si întelegător, prietenos, chiar săritor, fără să stai prea mult pe gânduri, ești responsabil si de încredere fără nici un efort.

Caracterul se educă zi de zi prin gândurile tale, deci cuvintele pe care ți le spui și imaginile pe care le vezi, cu impact direct in emoțiile tale generatoare de acțiuni la indigo, care prin repetiție devin comportamentul tau si deci caracteristica ta de caracter dupa vreo 6 luni de robotism susținut.

Caracterul se antrenează!

Te provoc să te oprești pentru câteva minute și să analizezi ce trăsături de caracter apreciezi la tine și fac parte din setul tău de valori, ce caracteristici de caracter ai pierdut și consideri benefic să le reinstalezi și, de ce nu, care sunt cele pe care ai vrea să le instalezi astăzi, analizând caractere de oameni pe care îi admiri, îi apreciezi și îi respecți.

Aștept răspunsul tău, enumera trăsăturile de caracter valoroase ție, fii o sursă de inspirație pentru noi toți în a ne defini noi oportunități de reinventare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *